... به پایگاه اطلاع رسانی فصلنامه دانش و تندرستی خوش آمدید            ... به پایگاه اطلاع رسانی فصلنامه دانش و تندرستی خوش آمدید  
  صفحه اصلی  |   تماس با ما  |   آرشیو مجله  |   نقشه سایت  |   عضویت  |   ارسال مقاله  |   پیگیری مقاله  |   English تاريخ: 2/7/1396
نام كاربري
كلمه ورود
درخواست عضویت
کلمه ورود را فراموش کرده ام

صاحب امتیاز:
دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی - درمانی شاهرود
مدیر مسئول: دکتر ‌جواد نوریان
سردبیر: دکتر سهراب حاجی‌‌‌زاده
مدیر اجرایی: احمد خسروی

آدرس: شاهرود- میدان هفتم تیر- ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود– معاونت آموزشی، پژوهشی– دفتر مجله دانش و تندرستی
تلفن: 3394111-0273
نمابر: 3394800-0273
پست الکترونیک: m_jdanesh@yahoo.com

صفحه نخست :: صفحه قبل

جستجوی پیشرفته جدید

عنوان شماره: بهار 1388
عنوان به فارسی: بررسی شیوع و نحوه ی مصرف کندر در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مشهد

فایل این مقاله:  متن کامل (PDF) 223 Kb 

از صفحه: 45 تا صفحه: 47      
تعداد مشاهده: 1543

خلاصه به فارسی:
مقدمه: به زنان باردار کندر بخورانید، کودک هرگاه در شکم مادر با کندر تغذیه شود دلش قوی و عقلش زیاد گردد (پیامبر گرامی اسلام (ص)). کندر (Frankincense) صمغ گیاهی است که از گونه¬های مختلف گیاه Boswellia به دست می آید. در طب سنتی و پزشکی اسلامی از کندر به عنوان ماده ای که اثر تقویت هوش و حافظه دارد نام برده شده است. مهم ترین جایگاه یادگیری و حافظه در مغز، هیپوکامپ است، احتمالاً عصاره کندر با تأثیر بر این ناحیه موجب افزایش انتقال پیام ها و تقویت حافظه می شود. با توجه به استفاده گسترده از توصیه های طب سنتی و اسلامی در کشور، در مطالعه ی حاضر، وضعیت استفاده از کندر در دوران بارداری در زنان تحت پوشش مراکز بهداشتی در مانی شهرستان مشهد در سال 1386-1385 بررسی شده است. مواد و روش ها: در این پژوهش مقطعی تعداد 900 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مورد مصاحبه قرار گرفتند. افراد واجد شرایط طی نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. سن بارداری در زنان باردار مورد پژوهش بین 4 تا 41 هفته و میانگین آن 2/26 هفته بود. جهت پردازش داده¬ها از نرم¬افزارSPSS استفاده شد. نتایج: 263 نفر (2/29 درصد) از مادران به منظور با هوش شدن کودک از کندر استفاده کرده بودند. میزان مصرف کندر از یک نوبت در طی بارداری تا مصرف روزانه در کل دوران بارداری متفاوت و به طور متوسط 2/74 روز از دوران بارداری بود. 8/39 درصد از مادران استفاده¬کننده از کندر دارای تحصیلات زیر دیپلم و 2/60 درصد دارای تحصیلات دیپلم و بالاتر بودند. در 6/94 درصد از مادران مصرف کننده هیچ عارضه ای در بارداری مشاهده نشد و تنها در 4/5 درصد از مادران تهوع یا سایر عوارض جزیی همراه با مصرف کندر گزارش گردید. نتیجه¬گیری: با توجه به اهمیت یادگیری و نقش تعیین کننده قواى ذهنى و حافظه در زندگى و موفقیت انسان، تحقیقات تکمیلی برای تعیین میزان تأثیر آن بر بهره هوشی کودکان متولد شده از مادران مصرف کننده کندر و مقایسه آن با سایر کودکان توصیه می شود.


کلمات کلیدی به فارسی:
کندر، بارداری، طب سنتی


نویسندگان این مقاله:
محبوبه قابلنویسنده اصلی
طلعت خديوزادهمسئول پیگیریKhadivzadeht@mums.ac.ir




بالای صفحه
صفحه اصلی  |   تماس با ما  |   آرشیو مجله  |   نقشه سایت  |   عضویت  |   ارسال مقاله  |   پیگیری مقاله

استفاده از مطالب این سایت با ذکر نام سایت مجاز می باشد   -   Copyright © 2007 2009 - Last Update 5-11-2009
Powered By www.itpco.net    www.itpco.ir
( ITPCO ) شرکت توسعه انفورماتیک ایران
تولید کننده سیستم های تخصصی مدیریت نشریات و همایش ها و مورد تائید کمیسیون نظارت بر نشریات پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور